The Hershey Company at Fountain Plaza


The Hershey Company has a new home in this 2-story commercial office building in Fountain Plaza, in Bentonville, AR. The 45,000 SF project, completed in 2018, was headed up by Bentonville-based Dynamic Development Inc as developer, and Crossland Construction as the general contractor. The project has been submitted for LEED v4 ID+C certification.

Project Statement

Project Statement

Dynamic Development Inc’s response to the growing need for commercial office space in Northwest Arkansas has been to offer flexible and dynamic buildings that meet the needs and programs of their tenants, while also offering modern architectural design vernacular that integrates their buildings with the commercial fabric of the growing city of Bentonville. The Hershey Company at Fountain Plaza building takes no exception to this.

The Hershey Company required approximately 33,0000 SF of the Fountain Plaza office building, with portions of their program separated by floors, to house their regional Research and Development department. The overall design of the building needed to provide a modern commercial appeal and meet The Hershey Company’s quality of standards, as well as accommodate innovation, short-term flexibility and long-term adaptability of the various departments and employees utilizing the spaces. Additionally, the building needed to incorporate sustainable design features, as directed by The Hershey Company, to achieve LEED v4 ID+C certification.

The building offers multiple large open work areas with high exposed structure ceilings, situated at the main building corners to maximize natural daylighting and visibility. The large amounts of aluminum storefront and curtainwall at the building corners and along all exterior walls provides an abundance of natural light and visibility to the exterior throughout the entire building. The main entrance is characterized from the exterior with tall curtainwall and composite paneling, while displaying a tall interior feature wall with Hershey branding that can be observed from the exterior. Dark iron spot brick veneer and metallic horizontal matrix wall panels on the exterior provide relief and depth to the exterior finish composition. Interior furnishings selected provide the flexibility and adaptability for departmental changes, while also complementing The Hershey Company’s interior branding requirements.

With the desire to submit the project for LEED for Interior Design and Construction in mind, the design team implemented sustainable features throughout the building. The building is equipped with a complete building automation system that provides remote monitoring capability and submeter recording for advanced metering observation by the commissioning agent. The roof is equipped with approximately 3,600 SF of photovoltaic solar panels that have a designed usable capacity for 40kW. Interior finishes were carefully selected to ensure conformance with Hershey branding. Additionally, the project location provides convenient walkability to nearby public amenities, public transit systems, and the Razorback Regional Greenway. The building also offers green vehicle parking and charging stations. To promote active occupants, the building provides bicycle storage facilities, a fitness room w/ restroom and storage facilities, and a prominent monumental stairway system to encourage floor to floor circulation.

Additional Images