Campbell Residence


The Campbell Residence is an efficient home for a couple on a heavily wooded site in Arkansas. Two bedrooms, two baths, and an open living/kitchen/dining space take advantage of 360 degree views with large windows and raised ceilings. The foundation is a simple rectangle while the 1600 square foot plan fluctuates in and out to accommodate storage and circulation.

Project Statement

Project Statement

The Residence is situated at the edge of a wooded gully just West of the Rogers, Arkansas airport. The home is oriented with the topography, turning it’s ‘back’ on the airport, while the shed roof helps mitigate sound pollution. A winding drive leads to the residence and carport at the center of the property. Concrete pads step down from the carport, past a large boulder fountain, to the entrance of the home. A custom, steel fabricated wall sconce lights a patio and indicates the double, wooden entry doors. The living, dining, and kitchen space all enjoy views into the gully through floor to ceiling windows. The shed roof slopes up towards the view to maximize the opening. A large, stucco fireplace with natural stone lintel creates a cozy corner to enjoy the seasons in the living space. Exposed glulam beams and red oak floor create warmth and depth throughout the home. The plan was designed to maximize storage and provide the owners with flexibility in the program. A long hallway is lined with cabinets for pantry, linen, and wardrobe items. The ceiling is low through the circulation and pops up in the bedrooms and living area to create the feeling of compression and release throughout the home. The guest bedroom contains a murphy-bed and can be closed off (or opened up completely) by sliding, frosted glass doors. When open, the guest room has a peaking view to the wooded gully to the west. The master bedroom is separated from the master bath by a tall headboard cabinet that provides lighting and storage. A built-in seat occupies the corner with more storage and shelves for books. Tall ceilings and corner glass provide views down into the gully. The master bathroom has a large open shower with two heads and a sliding glass door leading to a small jacuzzi pool. Each view and opening to the exterior was thoughtfully placed to blur the line between interior and exterior and provide framed views of the site. Large overhangs shield the interior from the summer sun and provide covered exterior space for seating.

Additional Images